zondag 23 oktober 2011

Zondag 23 oktober 2011 - Simioni Kwartet

Steenvoorde Klassiek:
Simioni Kwartet in Florence Serviceflat Over de Bogaard

RIJSWIJK – Op zondagmiddag 23 oktober verzorgt het Simioni Kwartet, met Nicolette Heerema, piano, Hedwig Smulders, altviool, Sebastiaan van Vucht, viool en Frank de Gee cello, een klassiek concert in de salon van Florence Serviceflat Over de Bogaard, Hilvoordestraat 3 te Rijswijk. Het Kwartet speelt werken van Brahms, Dvorak, Faure, Strauss en Shostakovitch.

Het concert vindt plaats van 14.30 tot 16.00 uur. De salon is om 14.00 uur open. Concertkaarten kosten € 5,- , inclusief het programma en zijn verkrijgbaar aan de deur. Er wordt vooraf en in de pauze een drankje geschonken à € 1,-/€ 1,50 per consumptie.
U hoeft geen plaatsen te reserveren.
Sebastiaan van Vucht studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Vera Beths en Davina van Wely. Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest in het Rotterdams Philharmonisch Orkest is hij zich gaan specialiseren in de uitvoeringspraktijk van oude muziek op originele instrumenten. Hij maakt deel uit van het Orchestre des Champs-Élysées te Parijs en trad o.a. op met ensembles als het Amsterdam Baroque Orchestra en Combattimento Consort en Les Arts Florissants. Voor het Franse label K718 maakte Sebastiaan CD opnamen met kamermuziekwerken van Mozart.

Hedwig Smulders begon op haar 8ste jaar met haar vioolstudie bij de Hongaarse violist Laslo Revez en later bij Paul Vossen. Deze pedagogen legden de kiem voor haar muzikale carrière. Ze vervolgde haar studie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Qui van Woerdekom en later bij Leo Boelens. In 1987 studeerde zij af waarna zij kamermuziek studeerde bij dezelfde docent. Sinds de oprichting van het voormalige Multatuli Kwartet – waar zij ook deel van uitmaakte – heeft zij zich toegelegd op de altviool. Verscheidene keren heeft zij de altvioolsonate van de Finse componist Tauno Marttinen vertolkt, o.a. in Finland. Van deze muziek is door Finlandia Records een CD opgenomen met oa. Hedwig als soliste. Ook soleerde zij in de altvioolsonate van Kodály.
Tegenwoordig maakt ze deel uit van het Maris Kwartet waarmee ze concerten geeft in binnen- en buitenland. Er zijn 3 cd’s verschenen, o.a. met de 3 strijkkwartetten van Marttinen, gehonoreerd door het tijdschrift Luister met een 10.

Frank de Gee begon op 12-jarige leeftijd met cellospelen bij Jaap Blok en werd weldra toegelaten op de voorbereidende klas voor jong talent bij het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hij kreeg zijn lessen van René van Ast en hij studeerde af bij Godfried Hoogeveen in 1988. Sindsdien is hij freelance cellist, en na een periode van remplaceren in verschillende orkesten, o.a. het voormalige Noord Hollands Philharmonisch Orkest en het Residentieorkest, is hij zich gaan toeleggen op kamermuziek, m.n. het strijkkwartet.  Hij was cellist van het succesvolle Multatuli Kwartet. In 1999 heeft hij samen met Hedwig Smulders het Maris Kwartet opgericht. Hij heeft zijn medewerking verleend aan diverse CD opnamen. Bovendien  heeft hij er ook zelf een aantal geproduceerd.

Nicolette Heerema studeerde aan het conservatorium in Rotterdam bij Bart Berman. Na een jaar in Graz, Oostenrijk gestudeerd te hebben, studeerde ze af in Den Haag bij Gerard van Blerk. Bij Stanley Hoogland kreeg zij lessen Hammer klavier.
Na haar conservatoriumstudie heeft ze eerst vooral aan muziektheaterproducties meegewerkt, o.a. bij toneelgroep Appel en toneelgroep Baal.
Als remplaçant heeft zij bij veel orkesten en moderne muziekensembles gewerkt, zoals het Schönberg Ensemble en het Nederlands Blazersensemble. Daarnaast is zij een veelgevraagd begeleidster bij koren en werkt zij als corepetitor met zangers.
Op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag is zij pianiste op de balletafdeling en bijvak piano docente.
Samen met Sebastiaan van Vucht, Hedwig Smulders en Frank de Gee vormt zij sinds enige jaren het Simioni-kwartet.

Het volledige programma staat in de agenda op www.florence-zorg.nl/Steenvoorde. Voor meer informatie kunt u bellen met Jannie de Brouwer, nummer 070-7541962 of mailen naar jannie.de.brouwer@florence-zorg.nl.